איבחון פסיכודיאגנוסטי

בקצרה, איבחון פסיכודיאגנוסטי בא לבדוק 3 דברים עיקריים :
האם יש חשד לבעיה התנהגותית ,האם יש חשד להפרעה נפשית ברמה כזאת או אחרת,האם יש חשד להפרעה תקשורתית ,ואם כן מה הרמה של ההפרעה התיקשורתית.

ועכשיו להסבר מעמיק

איבחון פסיכודיאגנוסטי אבחון פסיכודיאגנוסטי הוא אבחון פסיכולוגי מקיף, שנועד לתת תמונה מעמיקה ואינטגרטיבית, ביחס למצבו הרגשי והנפשי של הנבדק, האבחון הפסיכודיאגנוסטי עוזר לנו  להבין את מהות הקשיים הרגשיים, התפקודיים וההתנהגותיים של הנבדק, עוזר לזהות גורמי סיכון, ומהווה כלי טוב לקביעת כיווני התערבות וטיפול.  

פניה לאיבחון כזה נעשית בדרך כלל כאשר יש לילד/נער קשיים כגון :

  • קשיים חברתיים ,קשיים התנהגותיים ,קשיים לימודיים (שהם מעבר לבעיה דידקטית כזאת או אחרת).

  • במצב של שינוי התנהגותי ב

  • במצבים של שינוי פתאומי בהתנהגות הילד/ה או הנער/ה (למשל תלמיד טוב שמפסיק לתפקד לימודית, כשמופיעים אי-שקט או עצבנות יותר מהרגיל אצל ילדה/ה ללא קשיים לפני כן, כאשר הילד נראה לאורך תקופה עצוב יותר מכרגיל, או כאשר נראה כי הילד מתקשה להבחין בין דמיון למציאות ושוקע בעולם הפנימי שלו לעיתים קרובות.

  • כאשר יש חשש להתנהגות שמסכנות את הנער עד לכדי פגישה בעצמו או בסובבים אותו.

  • כאשר לילד יש בעיה בהבנת סיטואציות חברתיות/מתקשה לפתח קשרים.

חשוב לדעת

איבחון פסיכודיאגנוסטי מקיף יכול לאתר את מקור הבעיה ולתת להורים ולילד ארגז כלים-מה עושים ואיך מתקדמים להתמודדות/פיתרון הבעיה.

איבחון פסיכודיאגנוסטי נעשה אך ורק ע"י פסיכולוג קליני .האבחון מורכב ממבחנים שונים וביניהם: מבחני אינטליגנציה, מבחני אישיות ומבחנים נוספים.

איבחון פסיכודיאגנוסטי, מתבצע בדרך כלל לצורך מטרה מסוימת ובין היתר: לצורך כתיבת חוות דעת או לבתי ספר,לפנימיות, או לביטוח לאומי. כחלק ממבחני קבלה או כחלק מתהליך אבחון נפשי, אשר ייעודו לזהות את המקור לקשיים איתם מתמודד הנבחן. בסיום הליך האבחון, מופק על ידי המאבחן דוח מפורט אשר כולל פרטים אודות האישיות והכישורים של הנבחן, עם המלצות אופרטיביות להמשך הדרך.במרכז תכלת אנחנו נותנים את כל המעטפת לאיבחון פסיכודיאגנוסטי והפסיכולוגים הקליניים בעלי ניסיון רב באיבחונים פסיכודיאגנוסטיים ויודעים לזהות ולאבחן בעיות התנהגות,חשד להפרעות נפשיות, בעיות אלימות, קשיים חברתיים,דיכאון, פוסט טראומה,חשד להפרעות נפשיות כאלה ואחרות ועוד.

מה ההבדל בין אבחון פסיכודיאגנוסטי לבין אבחון פסיכודידקטי

אבחון פסיכודיאגנוסטי מתמקד באבחון ובהערכה של מצבים נפשיים, בעיות פסיכולוגיות והפרעות רגשיות אצל ילדים, נערים ובוגרים. 

מטרתו של אבחון פסיכודיאגנוסטי הוא להבין את התפקוד הרגשי וההתנהגותי של האדם.

לעומת זאת, אבחון פסיכודידקטי עוסק בהערכת תהליכים קוגניטיביים ולמידה של הפרט, זיהוי חולשות, חוזקות וסגנונות למידה. אבחון זה משמש בעיקר לזיהוי לקויות למידה ואתגרים במסגרות חינוכיות שונות.

שתי האבחונים שונים בהיקפם ובמטרותיהם, כאשר פסיכודיאגנוסטיקה מתמקד בבריאות הנפש ופסיכודידקטית מתמקד בלמידה ובקוגניציה.

התחלת שיחה
איך נוכל לעזור?
הי
איך נוכל לסיייע?